Εξετάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό το αίτημα
Σήμερα, 4 Αυγούστου, εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Ο Τζαβέντ ζει στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα μιλήσουν με τα θερμότερα λόγια για την ενεργή του συμμετοχή στον αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, μάλιστα με παρέμβαση και σε ευρύτερες κοινωνικές και εργατικές διεκδικήσεις. Διώκεται από το κράτος του Πακιστάν για τη δικαιωματική δράση του.
Στο φακό του left.gr μιλάει η Μαρία Παπαμηνά, δικηγόρος συντονίστρια νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες:
Το αίτημα του Τζ. Ασλάμ έχει ήδη απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η αιτιολογία, ότι δεν διώκεται στη χώρα του, αγνοώντας πλήρως τις διώξεις που έχει υποστεί από το Πακιστάν, όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Τζαβέντ στέκονται πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανισμοί προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόσφατα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, στην οποία ήδη συγκαταλέγεται ένας σημαντικός πρώτος αριθμός. Η συλλογή συνεχίζεται πλέον και στο διαδίκτυο (δείτε παρακάτω το κάλεσμα).
Βρείτε τον σύνδεσμο για να υπογράψετε, εδώ.
Πάνος Σκουρλέτης: Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας
Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε μήνυμά του:
Σήμερα στην Επιτροπή Ασύλου δεν κρίνεται μόνο εάν ο, επί 24 χρόνια στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ θα παραμείνει στη χώρα. Κρίνονται η συλλογική διαδρομή του, οι αγώνες, οι ιδέες του. Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας.
Όπως τονίζουν η Πακιστινική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και η Πρωτοβουλία Άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ:
Μετά από 25 (!) χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει άσυλο στην Ελλάδα.
Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία , στην εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την εργασία.